Brænde til vinteren

træbriketter og brænde nordjyllandNu er det skam begyndt at blive temmelig koldt ude og vi skal i gang med at afprøve vores nye brændeovn. Det var faktisk meningen vi skulle have hygget foran pejsen i aften med den nye Rasmus Seebach sang Olivie, et par kolde Slots øl og det nye nummer af hjemmet, så kan man da hvis ikke have mere hygge! Men da vi stod nede på tanken og min far skulle til at snuppe et bundt brikketter af træ, gik alle de planer i vasken. Da han først så at et lille bundt brikker kostede næsten 30 kroner (og cirka det samme for almindeligt brænde) så kom nærrig trolden op i ham og vi tog derfra uden nogen form for brænde eller træbriketter. Så nu står vi med en flot ny brændeovn og en far som er for nærrig til at købe brænde og en mor som ikke har den fjerneste ide om hvad man overhoved bruger en brændeovn til. Hvad gør man så tænkte jeg? Man ringer selvfølge til den dejlige Tom Ass og beder ham hugge noget brænde så vi har til de næste par måneder.. Den var han med på og tog straks afstedet.. Jeg kiggede godt nok lidt da han allerede stod og bankede på døren 30 min senere og brokkede sig over at der kun var plads til et bundt brænde under trøjen. Det var så ikke lige den slags hugge brænde jeg havde i tankerne.. drenge altså! Tror jeg viser ham en video næste gang om hvordan man faktisk hugger brænde og så sender ham ud for at hugge en bunke træbriketter hehe.

Nå man nu kan jeg i det mindste få gang i pejsen og hygge i aften. I mellemtiden har jeg været ved at research lidt til hvor man så får fat i noget billigt brænde eller briketter. Det billigste er de steder hvor man selv skal kløve det og fylde sin trailer men det tror jeg næppe min far giden, han er jo altid så enormt doven. Ellers er der faktisk også en del penge at spare på mange af de der online webshops som sælger træpiller og træbrikker. Der kan man ofte få tørret bøgebrænde og løvbrænde til en rigtig god pris i forhold til nede på tanken og selvom jeg normalt elsker at handle på tanken, især når flotte Hans står er, er det jo med at spare lidt penge når man kan. Så køb dit brænde til vinteren mens det stadig er billigt og ikke nede på tanken, hvis du altså vil spare lidt penge. Ellers overveje at bruge træ briketter da de jo er meget billigere end almindeligt træ.

Det eneste jeg slet ikke kunne finde rundt i er hvad h.. man skal købe? Hvorfor vælge træbriketter frem for bøgebrænde eller træpiller, levere de kun til sjælland eller også til jylland? og hvor meget skal man lige bestille af gangen, vi har jo næppe plads til en hel palle.. med mindre jeg kan logge nogle af naboerne til at være med i en, så er er jo ret gode penge at spare i forhold til tanken.. jeg kunne jo også bare selv købe den og så hurtigt sælge dele af den til de andre herude, lidt forretnings kvinde er man jo altid. Det er det min mor altid har sagt.. “Dig mit barn, der sidder et klogt hoved på toppen af den pæne krop!”. Nå men jeg må hellere få bestilt noget hvis det skal nå at kommen inden jeg for brugt den lille pose som Tom Ass har “hugget” til mig. Hvad skulle man dog uden sådan en stor og stærk tump… jeg mener mand!

Det endte med at jeg bestilte det her på følgende hjemmeside – Træbrikker og Pejsebrænde Nordjylland.